• یکشنبه ۲۶ خرداد ماه، ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 983-85101-5
  • خبرنگار : 3
  • منبع خبر : خبرگزاری دانشجویان ایران - منطقه یزد

يزد چهارمين توليد‌كننده زردآلوي ايران

ريیس سازمان جهادکشاورزی استان یزد اعلام كرد: یزد به واسطه تولید زردآلو که 67 درصد آن متعلق به شهرستان ابرکوه است، رتبه چهارم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ايسنا - منطقه یزد، «سید جمال سجادی پور» در نشست تخصصی اولین جشنواره زردآلو در فراغه ابرکوه، ضمن بيان اين مطلب، متوسط عملکرد برداشت این محصول در هر هکتار را 18 تن خواند و گفت: اين ميزان عملكرد بعضاً در باغات ابركوه به 50 تن نیز رسیده است.

وي با بيان اين كه استان يزد در شاخص اجرای سیستم آبیاری نوین رتبه‌ي نهم کشور را در اختيار دارد، خاطرنشان کرد: 80 درصد سطح زیر کشت زردآلوی ابرکوه تحت پوشش شبکه‌های نوین آبیاری است که نشان از بهره‌وری بالای آب در این منطقه دارد.

سجادی پور در ادامه عنوان کرد: طی شش سال گذشته در حوزه تولیدات بخش کشاورزی 39 درصد، در باغبانی 42 درصد، در کشت‌هاي گلخانه‌ای 46 درصد، در بخش تولیدات دامی 50 درصد و در اجرای دستگاه‌های نوین آبیاری 94 درصد رشد را در استان شاهد بوده‌ایم.

وي با اشاره به برگزاري جشنواره زردآلو در دهستان فراغه‌ شهرستان ابركوه، هدف از برگزاری اين جشنواره را توجه وي‍ژه به همه مراحل توليد اين محصول از تأمین نهال تا پرورش ارقام درجه‌یک و ترويج ارقام زودرس، مراقبت، اجرای دستگاه‌های نوین آبیاری و ساير بخش‌هاي مربوطه ذكر كرد.

ثبت رویدادهای ماندگار با هدف توسعه فرهنگی

«محمد کاظمی نسب» فرماندار ابرکوه هم در اين نشست بيان كرد: زردآلو، محصولی است که ریشه در تاریخ و فرهنگ مردم ابرکوه داشته و حق آن هست که این محصول به یک برند مطرح به ‌منظور افزایش تولید و بهره‌وری تبدیل شود.

وي اضافه کرد: ابرکوه به ‌قدر کافی در حوزه مسائل فرهنگی در بخش‌های مختلف قوی است اما برای بالنده کردن این فرهنگ لازم است برای مباحث فرهنگی نیز رویدادهايی شکل گیرد که عمق فرهنگ، تمدن و تاریخ ابرکوه را نشان دهد.

کاظمی نسب ادامه داد: در سال‌های گذشته برخی مقوله‌های فرهنگی که لازم است دستگاه‌های دولتی به آن بپردازند، مورد غفلت قرار گرفته که ممکن است ناشی از عدم تأمین اعتبار از سوی دولت باشد.

وي گفت: از سوی دیگر اگر شهرهای تاریخی و غنی همانند ابرکوه با وجود همه مشکلات، امور فرهنگی خود را به حد مطلوب نرسانند، بعد از مدتی سبقه‌های فرهنگی آن‌ها فراموش می‌شود.

وی با تأکید بر این که امور فرهنگی باید برای مردم و شهر دارای ارزش‌ افزوده باشد، عنوان كرد: باید جشنواره‌های محصولات فرهنگی، کشاورزی و اقتصادی را همچون جشنواره زردآلو برای ابرکوه تعریف کنیم تا با استفاده از پتانسیل‌ها، رویدادهای ماندگار با هدف توسعه فرهنگی در کشور به ثبت برسانیم.

نياز زردآلوي ابركوه به بخش‌هاي تكميلي و تبديلي

«مهدی غیب‌اللهی» ريیس جهادکشاورزی شهرستان ابرکوه گفت: ایجاد سردخانه برای نگهداری محصول، توسعه صادرات، ایجاد صنایع تبدیلی در کنار فرآوری محصول به‌ صورت سنتی و مشاغل خانگی، ساماندهی به وضعیت بیمه این محصول، اعطای تسهیلات ارزان ‌قیمت جهت بسته‌بندی و سورت‌بندی، از جمله نیازهای شهرستان در بخش تولید زردآلو است.

وي با اشاره به حضور صاحبان و نمایندگان فروشگاه‌های بزرگ کشور و همچنین فعالان میادین میوه و تره‌بار در اولین جشنواره ملی زردآلو، اين حضور را به ‌منظور بررسی جوانب مختلف امر جهت عرضه مستقیم محصول توسط آنان و کوتاه کردن دست واسطه‌ها و در نتیجه صرفه اقتصادی برای کشاورزان و رونق تولید ذكر كرد.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: